.

Jennifer Lawrence

28. dubna 2012 v 22:07 | lukra
Životopis:
Rodné meno: Jennifer Lawrence
Dátum narodenia: 15. augusta 1990 (21 rokov)
Miesto narodenia: Louisville, Kentucky, USA
Povolanie: herečka

Jennifer Shader Lawrence, narozená 15. srpna 1990, je americká filmová a televizní herečka. První zlomové projekty byly The Burning Plain a Winter Bone, za které získala ohlas u kritiků a nominaci na Oscara za nejlepší ženský výkon.
Jennifer se narodila a vyrostla v Louisvillu, vKentucky, jako dcera Karen, vedoucí dětských táborů a Garyho Lawrencových, který kdysi vlastnil stavební firmu. Jennifer hrála v kostelních hrách, a ve čtrnácti letech se rozhodla věnovat herecké kariéře, přesvědčila rodiče, aby ji pustili do New Yorku a pomohli najít agenta. Přestože neměla žádné vzdělání nebo zkušenosti, dostalo se jí vysokého ocenění od agentury, o kterou se ucházela. Vystudovala střední školu o dva roky dříve, aby zahájila svou práci. Jennifer hrála v režijním debutu Guillerma Arriaga, Burning Plain. Její výkon ve filmu vynesl jí a Marcellu Mastroiannimu cenu pro nejlepší mladé herce během festivalu v Benátkách v roce 2008. Byla součástí hlavního obsazení komedie TBS comedy The Bill Engvall Show jako Lauren Pearson, rodinná poradkyně, jejíž vlastní rodina by mohla použít trochu dávky poradenství. Série byly zrušeny v roce 2009 po vysílání třech sérií. V létě roku 2011 se Jennifer objevila v roli Mystique ve filmu X-Men: First Class, která doplňuje předchozí díly X-Men série. Jennifer tvrdí, že by se sama nikdy nechtěla dostat na hodiny herectví, jen spoléhala na své instinkty. Několik posledních let své kariéry žije v New Yorku, ale bydliště má v Santa Monice v Kalifornii. Její nejnovější projekt je adaptace na trilogii Hunger Games, kde si Jennifer zahraje Katniss Everdeen. Film by měl mít premiéru v roce 2012.

Filmografia:
2012 · House at the End of the Street …… ?
2011 · X-Men: First Class …… Raven Darkholme / Mystique
2011 · Truckstop …… Vicky
2010 · The Beaver …… Norah
2010 · Winter's Bone …… Ree Dolly
2009 · Devil You Know …… Young Zoe
2008 · The Burning Plain …… Mariana
2008 · The Poker House …… Agnes
2008 · Garden Party …… Tiff
2007-2009 · "The Bill Engvall Show" …… Lauren Pearson (23 episodes)
2007-2008 · "Medium" …… Claire Chase & Young Allison (2 episodes)
2007 · "Cold Case" …… Abby Bradford - 2007 (1 episode)
2007 · Not Another High School Show …… Frantic Girl
2006 · "Monk" …… Mascot (1 episode)
2006 · Company Town …… Caitlin
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ..::Girl with devil smile ^ ^::.. | Web | 28. dubna 2012 v 22:17 | Reagovat

máš veľmi pekný dizajn..naozaj podarený :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama